چرا بعد از کاشت مو سر جوش میزند؟ جوش بعد از کاشت مو یکی از عوارض احتمالی این روش است. جوشهای ناحیه اهداکننده بعد از کاشت مو ممکن است بعد از یک دوره کوتاه ۲ الی ۴ هفتهای روی پوست سر ظاهر شوند. جوشهایی که بعد از کاشت مو در ناحیه کاشت ظاهر می شوند بسیار طبیعی و یک نتیجه احتمالی است که نباید نگران آن بود.
ایجاد جوش بعد از کاشت مو میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. برای نتایج موفقیت آمیز درمان، زمانی که سر جوش میزند، نباید آن ناحیه را به این صورت رها کرد و لازم است به طور مناسب درمان شود. در این مقاله کلینیک ماه زر، بهترین مرکز کاشت مو در شهرک غرب تهران، درباره این که چرا بعد از کاشت مو سر جوش میزند و برای درمان این جوش ها چه باید کرد صحبت خواهیم کرد.
فهرست مطالب
چرا بعد از کاشت مو سر جوش میزند؟
علت جوش بعد از کاشت مو چیست؟ در محدوده درمان کاشت مو، فولیکولهای مو گرفته شده از نواحی با تراکم مو بالا به عنوان گرافت به نواحی دارای ریزش مو پیوند زده میشود و رشد مجدد مو در این نواحی تضمین میشود. جوشهای پوست سر بعد از کاشت مو در طی این فرآیند معمولا به دلیل تحریک فولیکولهای مو هنگام بیرون آمدن از پوست ایجاد میشود. در مجموع، بیشتر جوشهای بدن ما در حال حاضر توسط موهای زیر پوستی ایجاد میشوند. مانند قسمتهای مختلف بدن، به دلیل رشد کاشت مو در فولیکولهای مو، بروز جوشها بسیار رایج است. اما برای رشد سالم فولیکولهای موی کاشته شده، این جوشها به هیچ وجه توسط بیمار فشرده نشوند و به طور مناسب درمان شوند.
جوشهایی که در ناحیه کاشت مو ایجاد میشوند، جوشهای معمولی استاندارد هستند. آنها مشکلات پوستی اضافی التهابی، عمده یا مضر نیستند.
دلایل زیادی برای ایجاد جوش بعد از کاشت مو وجود دارد. برخی از این دلایل ممکن است به دلیل انجام عمل باشد، در حالی که برخی دیگر ممکن است به دلیل عدم احتیاط کافی بیماران بعد از عمل باشد. در بررسی کلی این که چرا بعد از کاشت مو سر جوش میزند به علل زیر اشاره میکنیم.
- جوش زمانی ایجاد میشود که موهای کاشته شده شروع به رشد کنند.
زمانی اتفاق میافتد که فولیکولهای مو در طی فرآیند پیوند به درستی برداشته نشده و فولیکول مو در داخل پوست باقی میماند. در حین کاشت، فولیکولهای مو یکی یکی با ابزارهایی به نام میکرو موتور حذف میشوند. اگر در طی این فرآیند ریشهها به درستی برداشته نشوند، ریشه میشکند و داخل آن باقی میماند. این امر باعث تشکیل موهای زیر پوستی است.- بعد از عمل کاشت مو، ناحیه کاشته شده لازم است به خوبی مراقبت شود و ناحیه کاشته شده تمیز نگه داشته شود. اگر بیماران ناحیه پیوند شده را به اندازه کافی تمیز نکنند، تولید باکتری در نتیجه گرد و غبار و کثیفی انباشته رخ میدهد. این موجب التهاب ناحیه و جوش زدن میشود. ما به شما میگوییم که بعد از کاشت مو چه مراقبتهایی را انجام دهید تا از رشد این گونه باکتری ها جلوگیری کنید.
برای اطلاع از موارد مراقبتی ابتدا مقاله ” عوارض کاشت مو “ را مطالعه کنید و پس از آن با مشاورین ما در تماس باشید.
مشاوره ۲۴ ساعته کاشت مو:
- در طی فرآیند کاشت مو، شکافهایی برای قرار دادن فولیکولهای مو ایجاد میشود. ایجاد شکافهای بیش از حد عمیق در طول عمل یکی از مهمترین دلایل ایجاد جوش است. این دلیل اصلی ایجاد شرایطی است که به عنوان کیست درموئید شناخته میشود.
- یکی از مهمترین دلایل جوش زدن، تولید بیش از حد سبوم در بدن است. اگر بعد از کاشت مو سبوم بیش از حد در ناحیه تولید شود، ممکن است جوشها ظاهر شوند.
علاوه بر جوش بعد از کاشت مو ممکن است: ورم بعد از کاشت مو
انواع جوش بعد از کاشت مو
پدیده جوش بعد از جراحی کاشت مو میتواند به دلایل مختلف و به اشکال مختلف خود را نشان دهد. اگر متوجه چنین بینظمیهایی در درم شدید، واجب است با پزشک خود مشورت کنید. جوش زدن پوست سر بعد از کاشت مو طبیعی است و انواع مختلفی از آن وجود دارد. انواع رایج جوشها بعد از کاشت مو به شرح زیر است.
-
فولیکولیت – التهاب فولیکول مو:
در نتیجه تمیز نشدن ناحیه بعد از عمل، جوشهایی با تجمع باکتری ایجاد میشود.
-
جوش ریز بعد از کاشت مو:
هم موهای زیر روییدهای هستند که بعد از عمل کاشت مو در ناحیه ایجاد میشوند و هم جوشهایی که در نتیجه تخریب آن ناحیه به وجود میآیند.
-
کیستهای درموئید:
یکی دیگر از نمونه جوش بعد از کاشت مو اگرچه نادر هستند، اما کیستهای درموئید تشکیلاتی هستند که قادر هستند بر موفقیت عملیات کاشت مو تاثیر منفی بگذارند. در نتیجه شکاف های عمیق ایجاد می شود و موجب التهاب در ناحیه است. برای درمان این نوع جوش ها حتما با پزشک خود مشورت کنید.
-
موهای رشد کرده:
ممکن است مواقعی پیش بیاید که فولیکولهای موی کاشته شده در حین کاشت مو در خارج شدن از پوست مشکل داشته باشند. در این حالت موهایی که قادر نیستند به سطح پوست برسند در جهت مخالف شروع به رشد میکنند. موهایی که به سمت داخل رشد می کنند به وجودآورنده التهاب و جوش در ناحیه هستند.
متدهای کاشت مو نیز در به وجود آمدن این جوشها میتواند موثر باشد. برای شناخت بهتر روشهای کاشت مو مقاله ” متدهای کاشت مو “ ما را مطالعه کنید و در صورت نیاز با شماره ۰۲۱۹۱۰۰۲۵۵۵ تماس بگیرید.
درمان جوش بعد از کاشت مو
پس از شناخت انواع جوش بعد از کاشت مو در راستای پاسخ به این سوال که چرا بعد از کاشت مو سر جوش میزند، قصد داریم راههای درمانی این معضل را نیز بررسی کنیم. درمان جوشهایی که بعد از کاشت مو ظاهر می شوند بسته به علت و ساختار جوش ( به عنوان مثال، تراکم جوش ) متفاوت است. به همین دلیل درک ماهیت آن در صورت بروز جوش مفید خواهد بود.
اگر بعد از کاشت مو، جوش روی پوست سر شما ایجاد شد، درک ساختار جوش بسیار مهم است. مخصوصا لازم است حتما اندازه جوش و اینکه آیا باعث درد میشود را بررسی کنید. زیرا جوشهای ملتهب بعد از کاشت مو مانند یک جوش معمولی نیستند. روشهای جایگزین زیادی برای درمان جوشهای زده شده در ناحیه کاشت مو هستند. این روشها به شرح زیر است:
کاربرد کمپرس آب گرم
پزشک ممکن است استفاده از کمپرس آب گرم را برای کوچک کردن جوشهای شما بعد از کاشت مو توصیه کند. مراقب باشید که هنگام استفاده از کیسه آب گرم، فشار زیادی وارد نکنید و ناحیه را در معرض حرارت زیاد قرار ندهید و آن را تحریک نسازید.
درمان های موضعی
موثرترین درمان برای جوش زدن بعد از کاشت مو بدون شک روشهای درمان موضعی است. بر این اساس با پزشک خود مشورت کنید و از او کمک بگیرید. با مصرف کرمهای آنتی بیوتیکی که پزشک به شما میدهد، می توانید بافت ملتهب را التیام بخشید. در صورت وجود مشکل خارش در ناحیه، آن را نیز برطرف میسازد.
اگر کاشت مو در شقیقه انجام دادهاید و سر شما بعد از کاشت جوش زده است از این درمان استفاده کنید.
درمان آنتی بیوتیکی خوراکی
اگرچه ترجیح داده نمیشود، اما گاهی اوقات زمانی که جوشهای ناحیه بسیار شدید هستند، آنتی بیوتیک خوراکی مورد نیاز است. این نیز در تشکیل جوش های مکرر ترجیح داده می شود. آنتی بیوتیک های مورد استفاده باید توسط پزشک شما تجویز شود.
تخلیه ساختار ملتهب توسط پزشک
اگر جوش بعد از کاشت مو رشد کرد، درد داشت و متورم شد، لازم است التهاب را تخلیه کرد. قطعا این کاری نیست که بتوانید در خانه انجام دهید. جوشهای ملتهب بعد از کاشت مو را قطعا نباید در خانه فشار داد. این روش فقط توسط پزشک و با کمک یک سوزن تمیز انجام میشود.
آیا می توان از جوش زدن بعد از کاشت مو جلوگیری کرد؟
از آنجایی که جوش بعد از کاشت مو یک وضعیت طبیعی است، تلاش مضاعف برای جلوگیری از ایجاد جوش یا جلوگیری از بروز آن نتایج چندان سازندهای به همراه ندارد. زیرا گاهی اوقات این جوشها لازم است ایجاد شوند که موها دوباره رشد کنند. در این مرحله، بیماران به جای تلاش برای جلوگیری از ایجاد جوش، از رفتارهای نادرست مانند فشردن جوشها بعد از کاشت مو خودداری کنند. زیرا فشردن جوشهای ناحیه میتواند باعث عفونت شود. علاوه بر این، وقتی ناحیه را از بین میبرید، فولیکول مو ممکن است دوباره رشد نکند.
بهترین روش کاشت مو در تهران: کاشت مو به روش RHT
جوش های بعد از کاشت مو تا حد زیادی قابل جلوگیری نیستند. اما با توجه به نکاتی میتوان جوشهای کمتر یا کوچکتری تجربه کرد. به عنوان مثال، برای جلوگیری از جوش های ناشی از تمیز نگه نداشتن ناحیه، می توانید طبق توصیه پزشک مراقب تمیز نگه داشتن آن ناحیه باشید. گاهی اوقات دلیل ایجاد جوش ممکن است این باشد که فردی که این عمل را انجام میدهد دارای دقت کافی نیست. در این صورت مهم است که به جلب کمک کارشناسان این حوزه توجه کنید. به این ترتیب حداقل میتوانید مشکلاتی مانند جوشهای بعد از کاشتن مو را به حداقل برسانید.
کاشت بدون جوش سر در کلینیک ماه زر
در بالا به این موضوع پرداختیم که چرا بعد از کاشت مو سر جوش میزند. دلایل ایجاد جوش بعد از کاشت مو ممکن است چندگانه باشد. بنابراین مهم است که یک سری اقدامات احتیاطی بعد از پیوند انجام شود تا از بروز این نوع التهاب پوستی جلوگیری شود. از جمله علل مختلف عبارتند از:
۱. رشد مو |
رشد مو گاهی اوقات ممکن است با درم برخورد کند و منجر به اشکال کوچک برآمدگیهای متورم مانند جوش شود. در این حالت، موها همچنان به رشد خود ادامه میدهند که درم را میشکنند و از خود جوش بیرون میآیند. این شایع ترین علت است و با گذشت زمان برطرف میشود. مهم است که به هیچ وجه مداخله نکنید و به آن ناحیه دست نزنید یا سعی نکنید این جوشها را بیرون بیاورید. |
۲. موهای رشد کرده زیرپوستی |
موهای زیرپوستی روییده شده یکی دیگر از دلایل ایجاد جوش بعد از کاشت مو هستند. اگر مو در طول رشد خود از درم خارج شده و با آن برخورد کند، موهای زیرپوستی ایجاد می شوند. این کار باعث میشود موها در داخل پوست سر باقی بمانند و برآمدگی های پر از چرک پدیدار شوند. بسیار مهم است که بیماران به این جوش ها دست نزنند، زیرا ممکن است به درم یا خود واحد فولیکولی آسیب برساند. فورا به پزشک مراجعه کنید. |
۳. کانالهای خیلی عمیق |
در حین عمل پیوند، پزشک کانالهایی را باز می کند که واحدهای فولیکولی در آنها پیوند زده میشود. با این حال، ممکن است به اشتباه، بیش از حد پیش برود. در این حالت، فولیکول مو به نوبه خود بیش از حد عمیق قرار می گیرد. همانطور که رشد می کند، با درم برخورد می کند و بعد از کاشت مو، جوش ظاهر می شود. به طور کلی به آنها موهای زیر پوستی گفته می شود. بنابراین مهم است که یک پزشک کانال ها را باز کند و تخلیه شود. |
۴. عدم رعایت بهداشت |
بعد از کاشت مو، برای محافظت از ناحیه کاشته شده و جلوگیری از آسیب دیدن آن، لازم است از مواردی خودداری کرد. در میان کارهایی که نباید انجام دهید، میتوانیم هر چیزی را که قادر است بهداشت ناحیه پیوند شده را به خطر بیندازد، فهرست کنیم. زیرا به واحدهای فولیکولی تازه پیوند شده آسیب میرساند. عدم رعایت بهداشت، در واقع موجب تجمع باکتریها است که باعث التهاب فولیکول مو میشود. بیمار باید ناحیه پیوند شده را همیشه تمیز نگه دارد تا بعد از کاشتن مو دچار جوش، عفونت یا التهاب نشود. |
۵. تولید بیش از حد سبوم |
یکی دیگر از دلایل ایجاد جوش بعد از کاشت مو، تولید بیش از حد سبوم از درم بیمار است. عمدتا به نوع پوست بیمار بستگی دارد. در این مورد مهم است که بیمار مراقب بهداشت خود باشد. این کار از تجمع باکتری ها در سطح فولیکول مو جلوگیری می کند. |
اگر قصد کاشت مو در تهران را دارید و نگران عوارضی چون جوش بعد از کاشت هستید ما میتوانیم شما را برای انجام بهترین روش در کلینیک ماه زر، بهترین مرکز کاشت مو در تهران، راهنمایی کنیم.
6 پاسخ
خیلی عالی و کامل بود👌
ممنونم از مقاله ی خوبتون 🙏😌
من واتساپ ندارم
امکانش است خودم پیرسینگ بیارم تا شما کنار ابرو من را پیرسینگ کنید؟
سلام. من از کجا میتونم آمپول امپول تریام هگزال رو خریداری کنم تو تهران؟
Prp به موی ارثی هم کمک میکنه
اطلاعات خوب و قابل استفاده ای بود اگر در مورد تغذیه بعداز بوتاکس هم مطلب یا موردی بود کاملتر میشد